Звісно, домашній “Амаретто” дещо відрізняється від купованого. Але він не менш смачний і запашний, із легкою гірчинкою.
А ще він дуже корисний для здоров’я. Адже містить вітамін В17, який має сильні антиоксидантні, протипухлинні властивості. Але пити такий лікер потрібно в невеликих кількостях.
Домашній “Амаретто” на абрикосових кісточках
0,5 л спирту (90–96%), 0,5 л води (фільтрованої, кип’яченої), 100 г ядер абрикосів, 350 г цукру.
- Цукор розчинити в теплій воді.
- Дві-три ложки цукру нагріти в металевому посуді до коричневого кольору. Потім швидко киплячий коричневий цукор перелити в цукровий сироп і перемішати.
- Ядра кісточок подрібнити, але не надто дрібно, а тільки придавити.
- У скляну ємність покласти ядра, залити спиртом. Зачекати годину, додати підготовлений цукровий сироп. Ретельно перемішати, щільно закрити і поставити в темне місце.
- Через 10-15 днів лікер потрібно відфільтрувати і він готовий до вживання.
- Якщо лікер Амаретто буде занадто міцний для вас, його можна вже в келиху розбавляти водою з льодом.
Post Views: 52