- Протирання обличчя томатним соком у поєднанні з молоком має відбілювальний ефект.
- Якщо шкіра шиї більш темного відтінку, ніж шкіра обличчя, то її, перш ніж змастити живильним кремом, можна протирати скибочками томата.
- Щоб очистити шкіру обличчя від білих вугрів, можна протирати її свіжим помідором чи накладати скибочки.
- Вугрові висипання. Змащувати обличчя соком помідора, змішаним із гліцерином.
- Помідор розім’яти, віджати сік. Ватяним тампоном, змоченим соком, рекомендується протирати жирну шкіру обличчя. Можна змочити соком марлеву серветку чи шар вати і накласти на жирну шкіру на 15-20 хвилин. У міру висихання серветки знову змочити її соком. Потім маску зняти і вимити обличчя прохолодною водою.
- Якщо шкіра жирна, обличчя спочатку треба протерти томатним соком, дати йому висохнути, потім на марлю викласти томатну кашку, змішану з білком курячого яйця. Тримати на обличчі 10-15 хвилин. Змити водою кімнатної температури.
- Якщо шкіра жирна, та ще й з великими порами, обличчя вимити гарячою водою з милом, змазати тонким шаром живильного крему, а потім накласти на нього тонкі скибочки свіжонарізаного зрілого томата і накрити марлею. Через 20-30 хвилин зняти, обличчя протерти ватяним тампоном, змоченим у холодній воді. Маска живить і вітамінізує шкіру. Ця ж маска корисна і для сухої шкіри, схильної до подразнення.
- Змішати три столові ложки ретельно подрібнених бобів з чайною ложкою меду і такою самою кількістю томатного соку і молока. Маска підсушує, знежирює, тонізує обличчя, звужує пори.
- Томат розтерти, отриману кашку рівномірно нанести на обличчя. Якщо шкіра жирна, рекомендується тримати маску 20 хвилин, якщо змарніла, обвисла – 10-15, якщо є ластовиння – 20-25 хвилин. Маску змити теплою чи прохолодною водою, обличчя змастити живильним кремом. Маска тонізує й освіжає шкіру.
- До томатної кашки додати для густоти толокно, масу накласти на обличчя на 10-15 хвилин, змити теплуватою водою. На завершення зробити прохолодний компрес. Рекомендується для жирної і нормальної шкіри, живить і пом’якшує її.
- Змішати 1/2 палички дріжджів з чайною ложкою меду і такою самою кількістю томатного соку, щоб вийшла м’яка маса. Залишити її бродити в теплому місці. Коли маса збільшиться в об’ємі у 2-3 рази, нанести на обличчя на 30 хвилин. Якщо вона підсохне за цей час, змочити зверху водою чи соком. Це живильна маска для нормальної та жирної шкіри.
- При змішаному типі шкіри на шию і щоки покласти скибочки помідора, а на чоло, підборіддя і крила носа – тонкі скибочки огірка. Через 15 хвилин маску змити холодною водою.
- З нарізаного шматочками і розтертого помідора, двох столових ложок свіжого сиру, столової ложки молока і чайної ложки соняшникової олії приготувати кашку, трішки посолити і нанести на обличчя на 15-20 хвилин. Змити теплою водою. Ця тонізуюча маска корисна для будь-якого типу шкіри.
- Змішати чайну ложку томатної кашки з чайною ложкою сметани і такою самою кількістю жовтка курячого яйця. Нанести на обличчя на 20-30 хвилин, змити теплою водою. Маска придатна для будь-якої шкіри, пом’якшує й освіжає її.
- До розтертого до консистенції кашки томата додати 1/2 жовтка, трохи борошна чи крохмалю, усе це розмішати до одержання однорідної маси. Маску накласти на обличчя на 20 хвилин, змити теплою, а потім холодною водою. Живильна маска рекомендується для будь-якої шкіри обличчя.
- Змішати до густоти сметани 1-2 столові ложки томатного соку з такою самою кількістю пшеничного борошна, толокна чи висівок. Отриману кашку нанести на обличчя, прикривши зверху марлею чи спеціальною лляною серветкою. Через 15-20 хвилин змити прохолодною водою. Ця вітамінна маска придатна для будь-якої шкіри, але особливо корисна, якщо шкіра суха – вона поліпшує її колір, звужує пори.
- До соку, вичавленого з одного помідора, додати половину жовтка і вівсяне борошно, перемішати до одержання однорідної маси. Маску накласти на обличчя на 20 хвилин, змити спочатку теплою, а потім холодною водою. Маска тонізує й очищає шкіру. Застосовується при змарнілій, нечистій шкірі обличчя.
- Столову ложку вівсяного борошна (чи розмеленого геркулесу) замісити на молоці до консистенції кашки, додати сік одного помідора. Маску накласти на обличчя і шию на 20-30 хвилин. Змити теплою, а потім холодною водою. Рекомендується для нормальної і сухої зневодненої шкіри.
- Дві столові ложки дуже теплої і густої молочної манної каші змішати з чайною ложкою меду, яєчним жовтком, 1/4 чайної ложки солі, чайною ложкою рослинної олії і чайною ложкою томатного соку. Нанести на обличчя на 20-30 хвилин. Маска тонізує суху і нормальну шкіру, а також стимулює змарнілу шкіру.
- При сухій шкірі й зморшках застосовується маска із суміші томатного соку (1 чайна ложка) і жовтка. Вона пом’якшує шкіру, сприяє кращому її живленню.
- Змішати розтертий томат зі столовою ложкою картопляного крохмалю (толокна чи рисового борошна), додати в суміш кілька крапель рослинної (маслинової, кукурудзяної) олії. Маску нанести на обличчя на 15-20 хвилин, змити теплою, а потім холодною водою. Рекомендується для сухої шкіри.
- Якщо шкіра суха, зневоднена, з нерівномірною пігментацією, маска із соку помідора особливо ефективна після контрастних компресів з настою ромашки аптечної, м’яти перцевої, подорожника чи кульбаби.
- Для чутливої, схильної до почервоніння шкіри можна рекомендувати таку маску: помідор, розтертий до кашкоподібної маси, змішати з двома столовими ложками пшеничного борошна, додати трохи лимонного соку. Отриману масу рівномірно накласти на обличчя, через 30 хвилин змити теплуватою водою
Post Views: 30