М’ясний рулет у тісті
500 г готового листкового тіста, 500 г шампіньйонів, 1 цибулина, 1 ст. ложка масла, сіль, мелений перець, цукор, лимонний сік, по 7 шт. чорносливу і кураги, по 50 г горіхів і родзинок, 1 ст. ложка гірчиці у зернах, 400 г фаршу, жовток для змащування тіста.
- Шампіньйони вимити, висушити і нарізати тонкими скибками.
- Цибулю подрібнити, обсмажити у маслі разом з грибами, додати сіль, перець, цукор і кілька крапель лимонного соку. Грибну масу швидко уварити на сильному вогні, часто помішуючи. Тільки-но гриби почнуть підсмажуватися, зняти сковорідку з вогню.
- Чорнослив та курагу нарізати кубиками і додати в м’ясний фарш разом з горіхами, родзинками, гірчицею, грибною масою і яйцем.
- Посередині на пласт листкового тіста викласти начинку, сформовану у валик. Вільні краї тіста надрізати, накладати на начинку по черзі кожну смужку. Перекласти рулет швом донизу на деко, змащене маслом, змастити жовтком.
- Нагріти духовку до 200 градусів і випікати приблизно 50 хвилин. Якщо верх рулету почне підгорати, то прикрийте його фольгою.
- Готовий рулет можна їсти і гарячим, і холодним.
Post Views: 27