Рисова запіканка з яблуками — проста й ніжна страва з дитинства. Чудово смакує теплою, підходить і як сніданок, і як десерт до чаю.
Рисова запіканка з яблуками
- 200 г рису, 200 г очищених яблук, 50 г цукру, 20–30 г вершкового масла, 1–2 яйця, за бажанням мелена кориця.
Відварити рис у підсоленій воді до напівготовності протягом 10–15 хвилин, відцідити, поки рис теплий додати вершкове масло та цукор, розмішати.
Яблука почистити й нарізати тонкими скибочками, додати до рису разом з яйцем або двома яйцями, за бажанням всипати мелену корицю й ще раз добре розмішати.
Перекласти масу у форму, змащену маслом, розрівняти. Випікати в духовці при температурі 180–200 °C приблизно 50 хвилин до утворення золотистої скоринки. Подавати теплим або охолодженим.
Рецепт і фото Мельничук Тетяни
Радимо також приготувати:
- Сирна запіканка, яку варто приготувати
- Сирно-рисова запіканка на сніданок або на вечерю
Post Views: 125