солоні палички

Солоні палички до супу, пива чи просто як перекус

Хрумкі солоні палички з дріжджового тіста на сметані або кефірі — проста домашня закуска до супу, пива чи для швидкого перекусу.

Солоні палички — хрумка домашня закуска, яку легко приготувати з доступних інгредієнтів. Смакують і теплими, і повністю охолодженими — до супу, пива чи просто як перекус.

Солоні палички

  • 400 г борошна, 200 г маргарину кімнатної температури, 2 ст. л. смальцю, 0,5 склянки сметани або кефіру, 1 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру, 15 г свіжих дріжджів або 5 г сухих дріжджів, 1 яйце, кмин або льон чи кунжут для посипання.

Приготування: Борошно перетерти з маргарином кімнатної температури та смальцем, додати сіль і цукор. Сметану або кефір злегка підігріти, розчинити в ній свіжі дріжджі; якщо дріжджі сухі, додати їх одразу до борошна. Половину яйця додати до тіста, другу половину залишити для змащування. Влити до борошняної суміші теплу сметану або кефір з дріжджами, замісити м’яке еластичне тісто, загорнути в плівку або накрити й поставити в холодильник на 2 години.

Охолоджене тісто викласти на присипану борошном поверхню, розкотити у пласт завтовшки приблизно 0,5 см, нарізати на смужки. Смужки викласти на деко, застелене пергаментом, змастити збитим яйцем, посипати кмином, льоном або кунжутом. Випікати при температурі 200 °C до рум’яного кольору.

Рецепт і фото Мельничук Тетяни

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook