Курячі крильця у медово-соєвому маринаді
- 1,5 кг курячих крилець, 10–15 зубчиків часнику, 2 ст. л. меду, 150 мл соєвого соусу, 1,5 ст. л. солодкої паприки.
Крильця розділити на три частини по суглобах, крайню (тонку) частинку відкласти — вона не містить м’яса і швидко згорає.
До крилець додати подрібнений або видавлений часник, мед, соєвий соус і паприку. Добре перемішати й залишити маринуватися при кімнатній температурі на 1 годину.
Після маринування викласти крильця на деко, застелене пергаментом. Запікати 35 хвилин при 160 °C.
Потім обережно перевернути крильця й готувати ще 35 хвилин. За 5 хвилин до кінця змастити їх залишками маринаду та поставити під гриль до карамельної скоринки.
Крильця довго запікаються за низької температури, і тому м‘ясо легенько відділяється від кістки, а скоринка хрумка і дуже апетитна!
Рецепт і фото Оксани Білінської
Радимо також приготувати інші страви з курячого філе за перевіреними рецептами від господинь:
- Як запекти філе, щоб вийшло соковите, ніжне та ароматне
- І на свято, і на будень: чотири страви з курячого філе
Post Views: 200