Пиріг зі сливами та меренгою
Інгредієнти (на деко 20×35 см):
- Для тіста: 5 яєчних жовтків, щіпка солі, 100 г цукру, 130 г вершкового масла, 250 мл молока, 300 г борошна, 12-15 г розпушувача.
- Для начинки: 700-800 г свіжих слив із кісточками, 2-3 ст.л. цукру, 10 г ванільного цукру, 1/2 ч.л. кориці.
- Для меренги: 5 яєчних білків, щіпка солі, 1 ч.л. лимонного соку, 200 г цукрової пудри.
Приготувати начинку: змішати цукор із ванільним цукром і корицею. Сливи вимити, видалити кісточки, розрізати навпіл. За потреби викласти на папір, щоб стікла рідина. Додати цукрову суміш до слив і обережно перемішати. Розігріти духовку до 180°C.
Приготувати тісто: збити яєчні жовтки, сіль, цукор і вершкове масло до пишності. Додати молоко, просіяне борошно із розпушувачем, перемішати до однорідності міксером. Викласти тісто у деко, вистелене пергаментом, розрівняти. Викласти сливи поверх тіста, трохи вдавлюючи. Випікати приблизно 35 хвилин. Знизити температуру духовки до 150°C.
Приготувати меренгу: збити яєчні білки з сіллю до м’яких піків. Додати лимонний сік. Поступово додавати цукрову пудру, збивати до твердих піків. Викласти меренгу на пиріг, розрівняти або зробити візерунок. Продовжити випікати ще 20 хвилин.
Рецепт і фото – Erika Oszuszki
Спробуйте також приготувати інші пироги зі сливами за перевіреними рецептами від господинь:
- Легендарний сливовий пиріг за рецептом з газети “The New York Times“
- Сливовий пиріг із шоколадом. Це варто приготувати!