пиріг зі сливами

Пиріг зі сливами та меренгою: це смак вас вразить!

Пироги зі сливами - це щось неймовірне! Це навіть швидше торт або пляцок, такий він смачний і красивий! Спробуйте при готувати!

Пиріг зі сливами та меренгою

Інгредієнти (на деко 20×35 см):

  • Для тіста: 5 яєчних жовтків, щіпка солі, 100 г цукру, 130 г вершкового масла, 250 мл молока, 300 г борошна, 12-15 г розпушувача.
  • Для начинки: 700-800 г свіжих слив із кісточками, 2-3 ст.л. цукру, 10 г ванільного цукру, 1/2 ч.л. кориці.
  • Для меренги: 5 яєчних білків, щіпка солі, 1 ч.л. лимонного соку, 200 г цукрової пудри.

Приготувати начинку: змішати цукор із ванільним цукром і корицею. Сливи вимити, видалити кісточки, розрізати навпіл. За потреби викласти на папір, щоб стікла рідина. Додати цукрову суміш до слив і обережно перемішати. Розігріти духовку до 180°C.

Приготувати тісто: збити яєчні жовтки, сіль, цукор і вершкове масло до пишності. Додати молоко, просіяне борошно із розпушувачем, перемішати до однорідності міксером. Викласти тісто у деко, вистелене пергаментом, розрівняти. Викласти сливи поверх тіста, трохи вдавлюючи. Випікати приблизно 35 хвилин. Знизити температуру духовки до 150°C.

Приготувати меренгу: збити яєчні білки з сіллю до м’яких піків. Додати лимонний сік. Поступово додавати цукрову пудру, збивати до твердих піків. Викласти меренгу на пиріг, розрівняти або зробити візерунок. Продовжити випікати ще 20 хвилин.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Спробуйте також приготувати інші пироги зі сливами за перевіреними рецептами від господинь:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook