Хочу поділитися способом, як я заморожую м’яту і мелісу на зиму до чаю.
Секрет заморожування – у порційних контейнерах
Молоді гілочки м’яти та меліси з квітами промиваю і добре просушую на рушнику. Щільно укладаю в маленькі пластикові контейнери для соусів об’ємом 30 мл. Потім кладу ці контейнери в пакети і зберігаю їх у морозильній камері.
Коли потрібно, я просто дістаю один контейнер і використовую його для заварювання чаю. Не розморожую трави, а відразу кладу їх з морозилки в чайник. Одного контейнера достатньо на 1 л окропу для ароматного чаю.
Потрібно зазначити, що якщо м’ята і меліса добре просушені, то на них не утворюється лід, і вони виглядають так, ніби щойно зірвані з грядки. Це не тільки зручно, але й дуже красиво!
Радимо також прочитати: Не тільки заспокоює: як чай із м’яти впливає на організм