ікона Божої Матері "Скоропослушниця"

Перед іконою «Скоропослушниця» моляться про зцілення, здійснення мрій і повернення з полону

Ікона «Скоропослушниця» – один з найвідоміших образів Богородиці. Найчастіше з молитвами звертаються до ікони з проханнями про вирішенні складних проблем, про одужання, а також про здійснення мрії, моляться про повернення з полону.

9 листопада за новим церковним календарем відзначають День чудотворної ікони Божої Матері «Скоропослушниця». Сьогодні варто звернутися до неї з молитвами.

Історія ікони Божої Матері “Скоропослушниця”

Ікона Богородиці “Скоропослушниця” вважається чудотворною. Написана вона приблизно у Х столітті.

Ікона отримала назву у ХVIІ столітті, коли вона явила диво в Афонському монастирі. Тут мешкав монах Ніл, який був трапезником. Кожного разу, коли він входив до трапезної і вносив запалену лучину, через неуважність коптив образ Божої Матері, який висів над входом.

Одного разу чернець почув від образу Богородиці голос. Він закликав не коптити ікону. Чернець подумав, що це жарт якого-небудь брата, знехтував знаменням і продовжував ходити в трапезну з лучиною, яка коптить. І раптом він осліп. Він покаявся, зрозумів свій гріх неналежного ставлення до святині, ревно молився перед іконою Божої Матері, благаючи про прощення.

Невдовзі він знову почув дивний голос, який сповістив про прощення і повернення зору, та наказав сповістити всій братії: “Відтепер ця ікона Моя буде називатись “Скоропослушниця”, тому що усім тим, хто приходить до неї, я буду являти швидку милість і скоро буду слухати їхні прохання”.

Пресвята Богородиця виконала і тепер виконує Свою обіцянку – виявляє швидку допомогу і втіху всім, хто з вірою до Неї приходить: сліпим дарує зір, зцілює розслаблених, особливо допомагає при хворобі епілепсії.

До цієї ікони звертаються, щоб порятувати корабель від затоплення, звільнити з полону людей. Моляться перед іконою про дітей і сиріт. А ще звертаються, коли не знають, як правильно вчинити в тій чи тій ситуації.

Молитва до Божої Матері про зцілення

Молитви, звернені до Діви Марії, допоможуть вам зміцнити здоров’я і зцілитися від хвороб. Для цього необхідно помолитись перед іконою «Скоропослушниця»

«Благословенна Божа Матір! Схиляємося перед образом Твоїм і просимо Тебе про допомогу. Поможи рабу (i) Божому (iй) (ім’я хворого) вилікуватися від недуги важкої, подаруй йому здоров’я і втіху. Поклади за стpaждaння перед Господом Богом, щоб Він зцілив його своїми силами. Віримо в силу Твою і сподіваємося на Твою милість. Амінь».

Вимовляти молитву можна в храмі перед чудотворним образом або у себе вдома, біля ліжка хворого. Молитися до тих пір, поки хворий не отримає зцілення.

Молитва до Богоматері про здійснення бажання

Щоб ваше бажання здійснилося, необхідно вирушити до храму і, дивлячись на образ «Скоропослушниця», загадати своє бажання. Після цього прочитайте молитовний текст:

«Пресвята Діво Марія, не прогнівайся на прохання моє. Прошу Тебе про виконання бажання мого, яке не є гріховним і не шкодить близьким моїм й іншим людям. На знак подяки я, раб (а) Божий (а) (ім’я), буду підносити подячні молитви Тобі і здійснювати вчинки богоугодні. Амінь».

Вимовляєте молитву щодня, і тоді ваші прохання обов’язково будуть почуті. Але не варто загадувати більше одного бажання за раз, інакше молитва не принесе очікуваного результату.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook