Як солити (квасити) огірки на зиму
Для розсолу потрібно на 10 л води (бажано джерельної) 250 г солі звичайної харчової, нейодованої. Огірки попередньо залити холодною водою на 5-6 годин. Потім скласти в будь-який посуд, який щільно закривається (банки, харчові відра зі щільною кришкою), додати листочки, спеції і залити розсолом. Опустити у підвал. Через місяць огірочки будуть кисленькими і залишатимуться хрумкими до наступного літа.
Тільки купуйте огірочки не салатні, а для консервування. Для засолювання і консервації беруть огірки темно зелені з пухирцями, корнішони. А салатні огірки світліші і мають жовтуваті смужки. Якщо ви їх засолите або візьмете в консервацію, то вони будуть всередині порожні, наповнені ропою, зовсім не смачні, чвакатимуть.
Рецепт Тетяни Кравченко
Спробуйте також приготувати:
Post Views: 30