Кухня Рецепти

Торт “Тюльпан” з вишнями та заварним кремом

Це просто розкішний десерт! Адже у торті “Тюльпан” дуже вдало поєднуються смаки: шоколадні і горіхові коржі, галаретка з вишнями та заварний крем. Смакота неймовірна!

20.01.2020 12:10

Торт “Тюльпан”

Горіхова паляниця: 5 яєць, 1 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача, 200 г борошна, 2-3 ст. ложки какао, 0,5 скл. різаних горіхів.

Збити білки з цукром до стійкості, додати по одному жовтки. Акуратно перемішати ложкою. Спекти корж, дати йому вистигнути, вибрати з нього середину, ті крихти розтерти і посушити у духовці, щоб були хрумкі.

Шоколадні коржі: 6 яєць, 1 скл. цукру, 6 ст. ложок борошна, 2 ч. ложки розпушувача, 3 ст. ложки какао.

Білки збити з цукром до стійкості, додати по одному жовтки, додати решту складників, акуратно перемішати ложкою. Розділити навпіл, спекти 2 коржі.

Крем: заварний.

Начинка: 3 галаретки, 0,5 вишень, 25 г желатину, 0,5 сметани, 1 скл. цукру,

3 червоних галаретки розвести у 750 г води, додати охолонути і трохи стягнутись.

Зібрати торт. Шоколадний корж змастити заварним кремом, покласти на крем горіхову паляницю, у неї викласти 0,5 л вишень, і залити ті вишні галареткою. Поставити в холодильник до повного застигання крему і галаретки.

Желатин замочити у 100 г води на кілька хв для набухання. Коли набухне, розчинити його на паровій бані. Сметану збити з цукром, додати крихти і влити гарячий желатин, добре вимішати. Коли почне трохи застигати, вилити його на вишні, поставити шоколадний другий корж і знову в холодильник. Коли все застигне, змастити кремом, залити шоколадом або глазурю.

Рецепт і фото Світлани Сороки. Замовити у господині солодощі можна за тел. 0672048527