Кухня Рецепти

Торт “Чаклунка” з кавовим кремом і вишневим прошарком

У цьому рецепті класичне і завжди вдале поєнання коржів: пісочного, макового і шоколадного бісквіту. А також незвичайне поєднання кремів: заварного кавового і вишневого. Виходить цікавий і дуже смачний торт!

18.02.2020 16:33

Торт “Чаклунка”

Форма 20Х30 см. Пісочний корж: 3 жовтки, 2 ст. ложки меду, 0,5 скл. цукру, 3-4 ст. ложки олії, 2 скл. борошна, 2 ч. ложки розпушувача.Замісити, випікати 15–20 хв при 180 ОС.

0,5 л консервованих вишень (без кісточки в сиропі), 2 ст. ложки з чубком какао, 1 ст. л кукурудзяного крохмалю. Проварити до загустіння.

Макові коржі: 200 г маку (запарити та змолоти), 3 білки, 80 г цукру, 100 г подрібнених горіхів, 3 ст. ложки сухарів, 1 ч. ложка розпушувача.

Білки з цукром збити до піків, додати інші складники, перемішати. Розділити на 2 частини та випікати 15 хв при 180 ОС.

Кавовий крем: 1 скл. молока, 0,5 скл. цукру, 1-2 ст. ложки крохмалю або 1 п. пудингу. Заварити та збити з 300 г м’якого масла. Додати розведену каву в невеликій кількості води.

Шоколадний бісквіт: 3 білки, 3 ст. ложки цукру, 2 ст. ложки майонезу, 2 ст. ложки борошна, 2 ст. ложки какао, 0,5 ч. ложки розпушувача. Випікати 10-15 хв при 180 ОС.

Зібрати торт: пісочний корж, вишневий прошарок, маковий корж, крем, маковий корж, крем, шоколадний бісквіт, зверху залити шоколадом.

За рецептом Ірини Паращак, але зі змінами, пекла і фотографувала Юлія Пилипенко