Сирна вишиванка з чорносливом

"Вишиванка" – це один із старовинних галицьких пляцків. Дуже смачний та розкішний. Зустрічаються найрізноманітніші варіанти цього відомого українського пляцка, з різними начинками та різними видами кремів. Та мені найбільше смакує саме сирно-макова вишиванка з чорносливом. Всі інгредієнти прості та доступні, нічого зайвого. А на смак – неперевершено!

Сирна вишиванка з чорносливом

Тісто: 5 жовтків, 1 скл. цукру, 1 п. маргарини, 5 білків, 5 ст. ложок какао, 5 ст. ложок крохмалю, 1 п. розпушувача, 3-3,5 скл. борошна.

Жовтки перетерти з цукром. Білки збити. З’єднати усі інгредієнти. Тісто має вийти як густа сметана.

Сир: 1,5 кг сиру, 3 яйця, 1 скл. цукру, ваніль, цедра одного лимона, 5 ст. ложок олії, 150 мл молока, 2 п. ванільного пудингу.

Пудинг розбавити у молоці. Сир перемолоти, додати усі інші інгредієнти. Вимішати.

Макова основа: 1,5 скл. маку, 100 г мелених горіхів, 2 яйця, 100 г цукру, 100 г масла.

Мак запарити і втерти з цукром. Додати усі інші інгредієнти. Вимішати.

Викласти тісто, тоді сир, а на верх мак. Таких коржів треба спекти три.

Маса: 2 скл. горіхів, 150 мл молока, 300 г масла, 1 скл. цукру, 200 г чорносливу.

Горіхи перемолоти. запарити молоком. Залишити, щоб остигло. Масло збити з цукром. По ложці додавати холодні горіхи, добре збити. В кінці додати порізаний чорнослив. Перемазати коржі. на верх теж викласти масу. Посипати меленими горіхами.

Рецепт і фото: Світлана Голубка

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook