Кухня Рецепти

Стос панкейків на склянці молока. Розходяться на ура!

Панкейки мають нейтральний смак, тому до них можна додавати як солодкі добавки (фрукти, згущене молоко, варення, шоколадна паста, мед, горіхи), так і солоні (соуси, сир, морепродукти) поливки та посипки. Моїй сім’ї подобається з бананом і згущенкою!

25.03.2020 11:08

Панкейки

200 г борошна, 2 ст. ложки цукру, 1,5 ч. ложки соди, 0,25 ч. ложки лимонної кислоти, 0,5 ч. ложки солі, 1 яйце, 200 мл молока, 3 ст. ложки олії.

Змішати в мисці всі сухі інгредієнти, додати яйце, перемішати, додати молоко, перемішати, додати олію. Тісто виходить досить густим. Смажити на сковороді (з антипригарним покриттям) без олії ! на середньому вогні. Тісто викладати ложкою, перевертати, коли з’являться пухирці. Тісто чудово зберігається в холодильнику, тому його можна приготувати звечора. Така кількість панкейків, як на фото, виходить із подвійної порції, але це панкейки великого розміру – на всю сковорідку для млинців.

Рецепт і фото Юлії Кувіки