Старовинний рецепт солоних огірків в горілці

Готуємо сани влітку... а рецепти заготовок на зиму! Чому раніше похмелялися розсолом? Та тому, що огірки засолювали в горілці! Пропонуємо вам старовинний рецепт огірків не з оцетом, а горілкою.

Старовинний рецепт солоних огірків в горілці

Інгредієнти: огірки (скільки поміститься в 3-літрову банку), 1.5 л води, 150 мл горілки, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. солі, 2 зубчики часнику, 3 лаврові листки, 1 стебло кропу, 2 листки хрону.

Огірки промити, зрізати кінчики. На дно банки покласти спеції і часник. Закласти щільно огірочки. У холодній воді розчинити сіль і цукор, залити огірки, а потім влити горілку. Накрити банку марлею, поставити на 3-4 дні під стіл. Піну знімати регулярно. На 4-й день злити розсіл, кип’ятити його 5 хвилин, залити назад в банку і закрутити.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook