Справжній козацький куліш

Куліш, який готували козаки, був зовсім інакшим, ніж ми його уявляємо. До вашої уваги автентичний козацький рецепт.

У раціоні козаків переважали крупи і риба. М’яса і молока було мало, рідкістю була картопля, оскільки козаки домашнім господарством не займалися і худобу не розводили. М’ясо і сметану, за словами істориків, козаки добували переважно в походах або купували в селах. Їжа козаків була дуже простою.

Куліш. традиційний рецепт

200 г пшона, 150 г сала, 2 цибулини, перець і сіль.

  • У підсолений окріп всипати промите пшоно, додати дрібно порізану шкірку від сала. Після того, як вода знову закипить, варити 20 хв на маленькому вогні під кришкою.
  • Поки пшоно вариться, сало, що залишилося, нарізати кубиками, розтопити на сковороді, додати дрібно посічену цибулю і смажити до готовності.
  • Додати до майже готового пшона і готувати ще 15–20 хв на маленькому вогні. Зняти з плити, дати настоятися 10–15 хв.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook