Кухня Рецепти

Швидка шарлотка з ароматом Різдва: 1,5 склянки кефіру або йогурту – і великий пиріг готовий!

Вирішила поекспериментувати, і тепер цей рецепт шарлотки – мій улюблений! Поясню чому: готувати тісто – не більше 5 хвилин, шарлотка виходить пухнаста і волога, яблук у ній багато-багато, а на великий пиріг треба лише 1,5 склянки кефіру, йогурту або кисляку!

03.12.2019 17:59

Шарлотка з яблуками

1,5 скл. кефіру, кисляку або питного йогурту, 1,5 скл. цукру, 4 яйця, 3,5 скл. борошна, 1,5 ч. ложки соди (погасити оцтом), 0,7 скл. олії, ваніль, 5–6 яблук. Форма 24Х34 см.

Яблука почистити, порізати кубиками приблизно 1Х1 см. Шкірку можна не зрізати. Якщо любите, яблка можете перемішати з меленою корицею, мускатним горіхом, кардамоном і духмяним перцем – тоді пиріг матиме “різдвяний” аромат. Яйця збити з цукром до пишної піни, додати кефір, олію, соду, погашену оцтом, ваніль, сіль, трішки збити, додати борошно, швидко збити. На дно застеленої форми вилити шар тіста, рівномірно викласти яблука, залити зверху рештою тіста. Випікати у розігрітій до 170 ОС духовці приблизно 40 хв (до сухої зубочистки).