Салат “Холодний шашлик”. Уже 30 років готую на всі свята – і завжди іде на ура

У нашій сім'ї його називають "правильний чоловічий салат", бо там багато м'яса і нічого зайвого. Але подобається ця закуска і жінкам, бо дуже смачна! Тому завжди готую на святковий стіл.

Салат “Холодний шашлик”

500 г вареної нежирної свинини або яловичини, 2 цибулини. Для маринаду: 50 мл води, 2–3 ст. ложки цукру, 1,5 ч. ложки солі, 8 ст. ложок винного оцту, 0,5 ч. ложки чорного меленого перцю, 5 ст. ложок олії.

М’ясо поттрібно не переварене і не сухе, щоб шматочки добре тримали форму! М’ясо порізати соломкою завтовшки 1 см. , цибулю – кільцями, залити маринадом, перемішати. Поставити в холодильник мінімум на 8 год, кілька разів під час маринування перемішати. Готовий салат пожна посипати посіченою зеленню, журавлиною, зернами гранату.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook