Інгредієнти:
1 рулька, 0,5 л домашньої сметани, 2-3 зубці часнику, 2 невеликі морквини, 1 цибулина, 0,5 пл. червоного напівсолодкого вина, лавровий листок, чорний перець горошком.
Дрібно порізати цибулю, моркву. Налити в каструлю вино, покласти овочі, прянощі, сіль, рульки, долити холодної кип’яченої води, щоб покрила. Поставити на ніч у холодильник. Відтак рульку відварити у цьому маринаді упродовж 2 год. Дістати, змастити сметаною, змішаною з вичавленим часником.
Порізану картоплю посолити, змішати з рештою сметани з часником, викласти на змащене деко, трохи полити вареним маринадом, наверх покласти рульку. Запікати 1 год за температури 200 °С (до готовності картоплі).