Рулет “Олів’є” замість салату

Оригінальний рецепт класичної страви, яку можна назвати і салатом, і рулетом, і холодцем. Однаково буде смачно і дуже святково.

Інгредієнти для рулету «Олів’є» традиційні, додається лише желатин і бульйон.

Ну і звичайно – вся справа у технології. Саме вона робить із звичайного салату кулінарний шедевр.

Інгредієнти:

2 морквини;
3 картоплини;
3 мариновані огірки;
0,5 бляшаної банки г зеленого горошку;
0,5 бляшаної банки кукурудзи;
100 г копченої шинки або курятини;
5 курячих яєць (або 10 перепелиних);
1 пучок зеленої цибулі (за бажанням);
3 ст. л. сметани;
6 ст. л. майонезу;
250 мл м’ясного бульйону;
20 г швидкорозчинного желатину;
сіль, перець до смаку.;

Приготування:

Овочі зварити «кожушку» до готовності, яйця зварити на круто, охолодити.

Варені та охолоджені овочі почистити та порізати кубиками. Додати консервовані горошок та кукурудзу.

Розмішати майонез зі сметаною, посолити, і перемішати з порізаними овочами.

У теплому бульйоні розмішати желатин і довести до кипіння на маленькому вогні. Охолодити, але не дати схопитися, а тоді вилити все в салат і добре вимішати.

Форму для рулету встелити харчовою плівкою. Викласти туди форму половину салату, покласти рядочком ряд цілі яйця, викласти решту салату, розрівняти ложкою, втрамбовуючи, щоб не було порожнин.

Зверху прикрити плівкою і поставити в холод для застигання.

Дістати, порізати на скибочки шириною 1-2 см, прикрасити зеленню, горошком і подати до новорічного столу.

Замість м’ясного бульйону у желе можна додати рідину з горошку або кукурудзи. Або ж змішати обидва маринади. Якщо не маєте подовгастої форми для заливного, використайте пластикову пляшку з відрізаним горлечком.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook