варення з яблук для начинки

Прозоре варення з яблук для начинки пирогів і тортів. Простий, швидкий і дешевий рецепт

Таке варення ідеально підходить для начинки у пироги, для прошарків у торти і пляцки, до млинців і просто на скибку хліба. Яблучка виходять, наче свіжі, адже майже не варяться. І цукру йде мінімум - це теж плюс!

Варення з яблук для начинки

  • 1 кг яблук, 200 г цукру.

Яблука почистити від серцевинки і порізати кубиками. Зрізати шкірку не обовязково. Засипати цукром, залишити на 2-12 год, доки виступить сік. Довести до кипіння. Коли інтенсивно закипить (варити не треба), відразу доверху розкласти у стерильні банки і закрутити стерильними кришками, перевернути, вкутати. Таке варення добре зберігається навіть при кімнатній температуі.

Спробуйте також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook