Кухня Рецепти

Полуничний джем з бальзамічним оцтом

Бальзамічний оцет додає варенню особливого смаку, але не дуже виразного. З часом варення стає смачнішим, ніж одразу після приготування.

12.06.2018 16:25

Полуничний джем з бальзамічним оцтом

По 1 кг полуниці та цукру, 100 мл бальзамічного оцту.

Перебрати ягоди, вимити. Скласти полуницю у велику каструлю, засипати цукром, залишити на 12 год.

Через 12 год ягоди змолоти, додати бальзамічний оцет, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 10–15 хв, постійно помішуючи, вимкнути, відставити на 12 год.

Повторити варіння ще 3 рази. Востаннє варити 20–30 хв, до випаровування рідини. Готовий джем рідкувати, але після охолодження густішає. Розлити у стерильні банки, закрутити.

ПОРАДА: Якщо хочете зварити звичайний джем, замість оцту додайте сік 1 лимона.