Пляцок “Вишуканий”. Шоколадно-горіхово-родзинковий

Дуже смачний пляцок із вологими шоколадними коржами, шаром з горіхами і сухофруктами та ніжним кремом "Шарлот". Мінімум мороки із приготуванням: збив, вилив у форму – і готово!

Пляцок “Вишуканий” 

На один коричневий корж: 5 яєць, 1 скл. цукру, 2-3 ст. ложки какао, 0,5 ч. ложки порошку до печива, 0,5 ч. ложки соди з оцтом, 1 скл. борошна, 1 ст. ложка олії. Таких коржів потрібно два.

Для середнього коржа: 9 білків, 12 ст. ложок цукру, 9 ст. ложок борошна, 1 п. порошку до печива, по 200 г горіхів і родзинок, 150 г шоколадних крапель. Можна додати курагу.

Крем “Шарлот”: 200 г цукру, 1 яйце, 150 мл молока, 400 г масла, 1 п. ванільного цукру, 1 ст. ложка коньяку.

Форма 24Х36 см, можна трохи більшу (30Х40). 

Коричневі коржі. Білки збити з цукром, додати по одному жовтки, какао, борошно з порошком, соду з оцтом, олію. Форму для випічки застелити пергаментом, вилити тісто і пекти корж, приблизно 15 хв, на невеликому вогні. Другий корж спекти так само. Коржі виходять вогкуваті, тому їх можна не просочувати.

Середній корж. Горіхи подрібнити. Родзинки промити, просушити і злегка присипати борошном. Білки добре збити з цукром, додати борошно з порошком, легенько вимішати. Поступово додати горіхи, родзинки, шоколадні дропси. Пекти на невеликому вогні 25-35 хв.

Крем “Шарлот”. Злегка збити яйце із молоком в каструлі до повного перемішування (не в піну). Всипати цукор і поставити на вогонь, довести до кипіння і варити ще 5 хв. Сироп охолодити, накривши плівкою. Масло кімнатної температури добре збити. Збивати, додаючи по одній столовій ложці сиропу, ванільний цукор. В кінці додати коньяк.

Пляцок виходить дуже високий, тому можна пекти і в більшій формі .

Рецептом поділилася Галина Недомірко

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook