Кухня Рецепти

Пісний салат “Ромашка”

Салат за цим рецептом виходить дуже смачним і ситним, а на вигляд – справжній торт. Такий варто приготувати у свята під час посту.

28.02.2017 11:31

Інгредієнти:
6 картоплин, 1 скл. вареної квасолі, 3 варені морквини, 1 цибулина, 7 великих шампіньйонів, 1–2 ст. ложки бурякового соку, 2–3 маринованих огірки, кукурудза, сушений часник, запашний перець.

Соус: 1 ст. ложка соєвого соусу, 80 г олії, 1 ч. ложка цукру, 2 ст. ложки винного оцту, сіль, спеції (індійські сушені трави або інші).

Змішати всі складники для соусу. Шампіньйони посмажити з цибулею на олії, додати запашний перець, сіль, сушений часник. Квасолю подрібнити, викласти на пласку тарілку, полити соусом, зверху – потерту моркву, полити соусом, гриби з цибулею (соусом не поливати!), огірки, порізані кружальцями або кубиками, полити соусом. Картоплю почистити, відварити у підсоленій воді із додаванням прянощів, перетворити на пюре. Викласти на огірки і сформувати боки «торта», розрівняти шпателем. Прикрасити зверху кукурудзою, зеленню, чіпсами.