Кухня Рецепти

Неймовірно смачний торт з апельсиновим компоте та карамеллю

Цей торт просто розкішний, неймовірно смачний. Він з апельсиновим компоте, карамеллю та сиром. Торт точно стане окрасою будь-якого столу.

27.03.2020 17:57

Для бісквіту: 150 г борошна, 150 г чорного шоколаду, 150 г цукру + 50 г для білків, 150 г масла, 5 яєць, 1 ч. ложка розпушувача.

Шоколад розтопити. Білки відділити від жовтків. Білки збити з 50 г цукру. Масло збити з цукром, додати жовтки і ще раз збити. Тоді додати шоколад і ще раз збити.

Просіяти борошно з розпушувачем. Замісити тісто, а тоді у 5 прийомів додавати збиті білки, вимішувати усе треба лопаткою. Не міксером, інакше не буде пишної маси, а тісто вийде рідке. Випікати при 170 градусах 40-45 хв. Форма – 16 см. Готовий бісквіт дістати з форми, загорнути у харчову плівку і поставити в холодильник на вісім годин.

Для крему: 600 г сиру, 300 мл вершків, 150 г цукрової пудри.

Сир збити з цукровою пудрою. Поступово вливати вершки і збити крем.

Для карамелі: 200 г цукру, 70 г масла, 120 мл вершків, 100 г фундука.

Вершки нагріти, але не кип’ятити. Цукор насипати у сотейник з товстим дном, поставити на середній вогонь і розтопити. Як тільки цукор розтопиться, додати масло, і постійно помішуючи, поварити масу 2-3 хвилини, вливаючи тонкою цівкою вершки. Готову карамель процідити через ситечко, остудити і поставити у холодильник.

Підготувати фундук. Якщо він сирий, то його слід обсмажити 5 хвилин на сильному вогні на сухій сковорідці. А потім подрібнити ножем або блендером.

Для апельсинового компоте: 30 г цукру, 2 г агар-агара, 70 г апельсина, 160 мл апельсинового соку.

Форма 14 см.

Сік вилити у сотейник, додати агар, підігріти, додати цукор, довести до кипіння і поварити 10-15 секунд.

Форму застелити харчовою плівкою, вилити сік. Викласти шматочки свіжого апельсина, дати компоте охолонути і поставити у морозильник на три години.

Зібрати торт. Бісквіт розрізати на три коржі. Всі коржі треба просочити лікером або водою. Перший корж змастити кремом, розрівняти ножем, зробити бортик з крему і всередину покласти карамель з фундуком. Зверху викласти другий корж. Так само викласти шар крему, розрівняти, викласти компоте, а навколо компоте зробити бортик із крему, нанести крем дуже тонким шаром. Зверху викласти останній корж, а тоді поставити торт у холодильник на кілька годин, щоб крем застиг. Після цього викласти крем, що залишився, розрівняти і прикрасити за бажанням.

Замовити торт можна тут і тут у господині.