Медівник, який печу завжди
5 яєць, 1,5 скл. цукру, 4-5 ст. ложок розтопленого меду, 2 ч. ложки соди (погасити оцтом), 3 скл. борошна.
Білки збити з половиню цукру до густої піни, жовтки збити з рештою цукру до білого кольору, додати решту продуктів, насамкінець вмішати білки. Вилити у форму, застелену пергаментом, пекти при 170 ОС до готовності.
Рецепт Наталії Герхелюк
Вдалий рецепт медівника
7 яєць і 1 скл. цукру добре збити, додати 1 скл. меду, ще збити, тоді додати 1 скл. сметани, 100 г олії, 1 ст. ложку соди (погасити оцтом), 3 скл. борошна. Випікати на великому деку.
Рецепт Мілі Равської
Медівник з горіхами та чорносливом на амонії
5 яєць, 1 скл. цукру, 0,5 скл. меду, 2 скл. борошна, 1 ч. ложка амонію (погасити 1 ст. ложка оцту), 1 скл. горіхів. Спекти 2-3 коржі. Крем: 0,8-1 л сметани, цукор, чорнослив. Зверху тертий шоколад. Виходить великий пляцок, пухкий і вдалий.
Рецепт Лесі Лесі
Медівник для торта і рулетів
1 скл. меду та 1 скл. цукру закип’ятити і запарити цим 3 скл. борошна. Як охолоне трохи, по одному бити 5 яєць (спочатку трохи важко, але треба розмішати), 3 ст. ложки олії, 1 ч. ложку соди, 1 ч. ложку амонію (погасити оцтом). Розділяю на 3 коржі. Якщо більша бляшка. Можна робити з цього тіста рулети, але дуже тонко розливати. Росте високий, дуже пухкий, довго не черствіє. Печу його постійно, завжди вдається
Рецепт Ольги Костюк
Литий медівник на кефірі
Склянка 250 мл. 2 скл. цукру, 3 яйця, 3 ст. ложки меду (штучного, з кульбаби, натурального) – все добре збити. Додати 0,5 л кефіру (кислого молока), 1 ст. ложку соди (добре погасити), 5 скл. борошна, все добре розмішати до однорідного стану. Тоді додати 80 мл олії. Додатки: ванільний цукор, цедра, трохи кориці. Посипати різаними горіхами. Бляшка велика, висока 24Х40 см. Випікати 1 год 15 хв спершу при 200 ОС, потім зменшити.
Рецепт Наталії Касянюк
Читайте також: