кабачки з гірчицею

Мариновані кабачки з гірчицею – смакота неймовірна! Торік закрила 200 баночок!

Торік закрила кабачків з гірчицею майже 200 півлітрових баночк. І вже нема жодної! Кабачки виходять дуже смачні! Кожного разу, як відкривала банку, згадувала добрим словом ту людину, яка поділилася цим рецептом! Тепер ділюся з вами!

Кабачки – це просто, дешево, а ще дуже смачно. Навіть якщо не часто готуєте страви зі свіжих кабачків, мариновані – завжди йдуть на ура! Наприклад, кабачки з гірчицею: у нашій сім’ї їх з’їдають швидше, ніж мариновані огірки та помідори. Ну дуже смачні! Спробуйте приготувати хоч кілька баночок на пробу.

Мариновані кабачки з гірчицею

  • На баночку 0,5 л: 2 зубці часнику, 2 лаврові листки, 2-3 горошини духмяного перцю, 5 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка гірчиці у зернах.
  • Маринад: 1 л води, 3/4 скл. оцту (9%), 2 ст. ложки солі, 1 скл. (250 мл) цукру.
  • Кабачки (найкраще молоді, невеличкі; якщо великі – вирізати серцевину).

Зварити маринад. Кабачки порізати брусочками або кружечками, скласти у банки, залити маринадом, стерилізувати 10 хв, закрутити. Тут ідеальні пропорції солі, цукру та оцту, тому нічого змінювати не варто.

Рецептом поділилася Світлана Єдинець

Радимо також інші перевірені рецепти консервації з кабачків:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook