Кухня Рецепти

Мариновані кабачки з гірчицею – смакота неймовірна! Торік закрила 200 баночок!

Торік закрила таких кабачків майже 200 півлітрових баночк. І за зиму ми майже все з’їли! Кабачки виходять дуже смачні! Кожного разу, як відкривала банку, згадувала добрим словом ту людину, яка поділилася цим рецептом! Тепер ділюся з вами!

12.07.2019 12:28

Мариновані кабачки з гірчицею

На баночку 0,5 л: 2 зубці часнику, 2 лаврові листки, 2-3 горошини духмяного перцю, 5 горошин чорного перцю, 1 ч. ложка гірчиці у зернах. Маринад: 1 л води, 3/4 скл. оцту (9%), 2 ст. ложки солі, 1 скл. (250 мл) цукру. Кабачки (найкраще молоді, невеличкі; якщо великі – вирізати серцевину).

Зварити маринад. Кабачки порізати брусочками або кружечками, скласти у банки, залити маринадом, стерилізувати 10 хв, закрутити.

Тут ідеальні пропорції солі, цукру та оцту, тому нічого змінювати не варто.

Рецептом поділилася Світлана Єдинець