Кухня Рецепти

Курячий рулет “Святковий”

Хто ж не любить курячі рулети: і на столі має яскравий вигляд, і смачний, і дієтичний! А навесні вже хочеться яскравості й краси. Цей рулет виходить дуже ніжним і неймовірно смачним!

02.03.2020 17:18

Курячий рулет

2 курячі філе, 50 мл соєвого соусу, 1 ч. ложка паприки, 100 мл сухого вина, 2 ст. ложки лимонного соку, 40 мл оливкової олії, 2 зубці часнику.

Начинка: 3 яйця, 60 мл молока, 1 ст. ложка борошна, 1 пучок укропу, 2 ч. ложки паприки, 1 ч. ложка куркуми, дрібка солі.

Накрити м’ясо харчовою плівкою і відбити. Змішати всі інгредієнти для маринаду (вино, соєвий соус, паприка, часник, оливкова олія і сік одного лимона). Покласти в маринад куряче м’ясо мінімум на дві-три години: що довше, то краще.

Збити яйця з молоком і борошном, додати сіль і перець. Розділити тісто на три частини. Кріп перетерти в ступці. Додати зелену масу в одну частину. Випекти зелений млинець. До другої частини додати паприку. Випекти червоний млинець. І, нарешті, додати куркуму і спекти жовтий млинець на сковороді.

Кожен млинець скрутити рулетиком. Витягнути куряче м’ясо з маринаду, злегка обсушити. Викласти на дошку, поверх викласти млинці. Скрутити рулетом, перев’язати кулінарною ниткою.

Помістити рулет в рукав для запікання і запекти в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці 1 годину і 20 хвилин. Після запікання прибрати нитки. Рулет відправити під гніт до повного охолодження.