Кухня Рецепти

Картопляні ватрушки

Ватрушки можуть бути не тільки солодкими і з сиром, а картопляними і з грибною начинкою. Найкраще така страва смакує теплою.

05.05.2017 08:58

Інгредієнти:
1 кг вареної картоплі, 2 яйця (один у картоплю, другий для змащення), 100 г борошна + 1 ст. ложка у фарш, 600 г грибів, 2 цибулини, 20 г масла, петрушка, сіль, перець, мускатний горіх, 150 г твердого сиру.

Картоплю зварити в кожушку. Гриби нарізати кубиками. Цибулю подрібнити і підсмажити на маслі, додати гриби, перемішати, накрити кришкою й тушкувати на малому вогні 15–20 хв, посолити, поперчити, додати мускатний горіх. Рідина, яку пустять гриби, має випаруватися не повністю. Додати дрібно порізану петрушку та 1 ст. ложку борошна, ретельно перемішати, прогріти 1 хв і прибрати з вогню. Для тіста: картоплю трохи остудити, почистити, розім’яти, додати яйце, борошно, ретельно перемішати. Тісто вийде м’яким та липким.

Сформувати кульки, викласти їх на деко, застелене пергаментом, змащене олією. У центрі кожної кульки змащеним борошном дном склянки зробити поглиблення. У поглиблення кожної ватрушки викласти грибний фарш. За допомогою пензлика змастити боки кожної ватрушки і начинку збитим яйцем. Запікати за температури 180 °С. Коли ватрушки почнуть зарум’янюватися, притрусити їх потертим сиром. Знову поставити в духовку. Орієнтовний час випікання – 40–50 хв. Подавати до столу теплими зі сметанним соусом.