Кухня Рецепти

Ідеальний рецепт чізкейка з малиною, який виходить завжди!

Коли я вперше спробувала цей чізкейк, то зрозуміла, що закохалася! Його можна приготувати з продуктів, які ви легко можете знайти в магазині, він вимагає зовсім небагато часу, а головне – завжди виходить! Коли спробуєте перший шматочок, вам обов’язково захочеться ще.

18.07.2019 16:02

Ідеальний рецепт чізкейка з малиною, який виходить завжди!

Інгредієнти: 400 гр печива “Топлене молоко”, 150 гр масла, 250 гр сметани (20% жирності) , 800 гр сиру (15% жирності), 200 гр молока (20% жирності), 200 гр цукру, 3 яйця, 1 п. ванільного цукру, 400 гр малини (можна замінити іншими ягодами чи фруктами).

Така кількість інгредієнтів розрахована на форму діаметром 23 см, виходить високий чізкейк з бортиками.

Основа. Подрібнити печиво в крихти. Розтопити вершкове масло в мікрохвильовій печі. Поки масло охолоджується, застелити дно форми пергаментним папером (знімну частину форми – не обов’язково). Влити розтоплене масло в ємність з печивом і ретельно перемішати інгредієнти. Утрамбувати масу в формі. Товщина дна чізкейка – трохи більше 10 мм, бортів – приблизно 5-7 мм. Увімкнути духовку на 170 градусів (двосторонній підігрів). Поставити основу для чізкейку в холодильник.

Начинка. Сир не повинен бути зернистим. Не варто використовувати для цієї страви нежирний сир, він завжди містить дрібні крупинки, позбутися яких не допоможе навіть сито.

Перетерти сир через сито або подрібнити блендером до зміни його текстури в однорідну, майже кремову. Додати до сиру вершки і подрібнити блендером до ніжної текстури. Додати 3 яйця, 200 г цукру і упаковку ванільного цукру (10 г). Знову «перетерти» всі інгредієнти блендером, намагаючись уникати надмірного насичення сирної маси повітрям. Переміщати блендер всередині маси, якомога рідше виводячи його на поверхню.

Вийняти з холодильника основу для чізкейку і рівномірно наповнити її сирною масою. Поставити чізкейк в розігріту до 170 градусів духовку і залишити на 50 хвилин. Відкривати духовку під час його випікання не рекомендовано. Після закінчення 50-ти хвилин, вийняти чізкейк з духовки. Збільшити температуру до 200 градусів.

Збити сметану з 2 ст. л. цукру і ваніліном до однорідності. Вилити сметанну масу поверх сирної, якщо необхідно, злегка «пригладивши» її ложкою. Поставити чізкейк в розігріту до 200 градусів духовку на 7 хвилин. Дістати чізкейк з духовки, прикрасити ягодами і поставити в холодильник на всю ніч.