Кухня Рецепти

«Хеннесі на розлив». Рeцeпт дoмaшньoго елітного кoньякy. В 100 разів кращий за магазинний

Три роки тому одногрупник приніс пляшку коньяку. Спершу подумав, що це елітка, а виявилося, що він сам готував! Тепер і я теж роблю свій домашній коньяк! За смаком один в один з Хеннесі!

23.12.2019 11:04


Робити коньяк з горілки або з самогону – це вже вам вирішувати. Хоча відмінність є, але відчути цю різницю зможуть тільки справжні гурмани.

Для приготування 3 літер домашнього коньяку знадобиться: 3 л горілки, 3 ст. ложки сушеної кори молодих пагонів дуба, 1 ст. ложка чорного чаю, 3 ст. ложки цукру, 1 ч. ложка соди харчової, 8 сухих суцвіть гвоздики.

Візяти банку з горілкою або самогоном і всі підготовлені інгредієнти висипати туди. Перемішати. Закрити банку герметично кришкою і поставити в темне місце на два тижні. У таких пропорціях домашній коньяк матиме насичений смак. Якщо не сподобається такий смак коньяку, то можна додати менше кори дуба.

Кора дуба буває різною, тому для першого разу можна зменшити дозу.

Ще можна чай брати не на вагу, а пакетований. В такому випадку на банку горілки або самогону вистачить два пакетики чаю.

Через два тижні процідити домашній коньяк, і вже чистий коньяк закрити кришкою. Пити його можна відразу після відціджування, але краще закрити кришками і поставити у темне, прохолодне місце.

Цікаво, що цей домашній коньяк не віддає запаху горілки або самогону.