Грибна вершкова юшка

Цю юшку мене навчила готувати колега зі Львівщини. Така смачна страва виходить, що зазвичай з'їдаємо по дві тарілки! Дуже смакує з пампушками або невеличкими пиріжками з листкового тіста.

Грибний вершковий суп

3 л води, 3 плавлені сирки (беру “Веселу корівку” або інший натуральний сир), 300 г печериць, 1 цибулина, 100 г вершків або домашньої сметани, 1 ст. ложка борошна, 50 г масла.

Воду довести до кипіння. Печериці порізати або потерти, посмажити на маслі з цибулею до золотистого кольору, додати сметану або вершки, підігріти все разом і вкинути у киплячу воду, додати потертий сир. На сухій сковороді підсмажити борошно до золотистого кольору, додати в юшку, проварити 5 хв, заправити спеціями. У тарілках юшку можна прикрасити підсмаженими пластинками грибів, сухариками, зеленню.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook