Кухня Рецепти

Галицькі рогалики з повидлом

Не знаєте, чим зайнятися на карантині? Обов’язково приготуйте рогалики! Затрати мінімальні, а смак неймовірний. Ці рогалики з повидлом виходять дуже крихкими, розсипчастими й ніжними. Вони просто тануть в роті.

30.03.2020 18:15

Галицькі рогалики

Для тіста: 140 г вершкового масла, 60 г смальцю, 400 г борошна, 100 г сметани, 100 г молока, 2 жовтки, 1 ст. ложка лимонного соку.

Для начинки: повидло.

Додатково: цукрова пудра.

Вершкове масло і смалець помістити на півтори години в морозильну камеру. Порізати дрібними кубиками, додати борошно і порубати в крихту. Окремо змішати сметану, молоко, жовтки і лимонний сік. Усе змішати і замісити тісто. Помістити в холодильник на годину.

Готове тісто розділити на шість частин. Кожну частину дуже тонко розкачати в коло, яке треба розрізати на 12 рівних сегментів. На край покласти повидло й скрутити рулетом.

Випікати при 180 градусах до готовності. Охолоджені рогалики присипати цукровою пудрою.

Рецепт і фото Оксани Ющук, м. Луцьк