Кухня Рецепти

Дзеркальна глазур, яку можна зробити будь-якого кольору. Детальний базовий рецепт від господині

Хочете, щоб ваші торти і тістечка мали розкішний вигляд? Покрийте їх дзеркальною глазур’ю! Її можна зробити будь-якого кольору. А щоб все вдалося з першого разу, ось детальний рецепт приготування від кондитерки.

28.08.2019 15:30

Дзеркальна глазур

300 г сиропу глюкози, 300 г цукру, 150 г води, 200 г згущеного молока, 20 г желатину, 100 г води, 300 г білого шоколаду, 1,5 ч. ложки діоксиду титану (замовляю в інтернеті).

З глюкози, цукру і води зварити сироп. Варити 3 хв. Желатин замочити в 100 мл води. Шоколад поламати і вилити до нього згущене молоко, тоді вилити гарячий сироп. Все збити блендером. Коли температура буде 60 ОС, додати желатин і все перемішати до розчинення желатину. Додати попошок діоксиду титану. Він забере жовтизну і глазур набуде білого кольору. Порошок не шкідливий. Його використовують в кондитерці. Глазур пробити під кутом блендером і процідити кілька разів, щоб позбутися бульбашок. Накрити плівкою в контакт і на ніч поставити в холодильник.
Я пробувала поливати такою глазурю одразу, без настоювання, але структура глазурі краща, коли вона стабілізується.

Розігрівати глазур в мікрохвильовці імпульсами і щоразу перемішувати. Або гріти на паровій бані. Додати барвник, раджу гелеві. Треба контролювати температуру харчовим термометром, ідеальна температура для покриття – 30–33 ОС. На дотик глазур має бути ледве тепла. Якщо її температура буде вища, ніж 33 ОС, вона сповзе з торта. 

Виходить доволі солодка глазур.

Рецептом і фото поділилася Оксана Мельничук. Замовити десерти у цієї господині можна за тел. 0973446974