Бісквітний рулет із полуницею

У сезон полуниці цю ягоду можна споживати навіть у вигляді начинки для рулету.

Інгредієнти:
5 яєць, 80 г цукру, 70 г борошна, 1 ст. ложка з чубком крохмалю, 200 мл жирних (35%) вершків або сметани, 50 г цукрової пудри, 100 г полуниці.

У каструлі закип’ятити воду, зверху поставити миску, вбити яйця, прогріти, вимкнути вогонь. Збивати на водяній бані (на каструлі з гарячою водою, але без вогню) міксером, поступово додаючи цукор, 10–15 хв (після проведення пальцем, має лишатися стійка ямка). Зняти з водяної бані, потрохи додавати борошно і крохмаль, дуже обережно перемішувати ложкою.

Поставити у розігріту до 180 °С духовку, пекти 7–10 хв. Перекласти гарячий корж на рушник, швидко зняти папір і скрутити рулетом разом із рушником. Дати охолонути. Добре збити вершки, поступово додаючи цукрову пудру, насамкінець додати порізану полуницю. Розгорнути рулет, змастити кремом, не домазуючи до країв по 2–3 см, згорнути, покласти в холодильник мінімум на 2 год. Бісквіт при скручуванні не ламається, ніжний, пухкий.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook