Банановий квас «Без цукру»

Щоб банановий квас набув темнішого кольору, можна додати до нього 1 чайну ложку розчинної кави, розчиненої у 2–3 столових ложках окропу.

Інгредієнти:
2,5 л води, 1 кг м’якоті бананів (переспілих), 15 г пресованих дріжджів.

Воду закип’ятити і остудити приблизно до 40 °С. Банани порізати і трохи розім’яти виделкою. Домагатися однорідного пюре не обов’язково. У теплій воді розчинити дріжджі. Якщо хочете, щоб напій був солодким, можна додати 100 г цукру. У воду з дріжджами покласти бананове пюре і розмішати. Квас має заповнювати 2/3 ємності, щоб не «втік». Щоб квас набув кольору, можна додати 1 ч. ложку розчинної кави, розчиненої у 2–3 ст. ложках окропу. Ємність накрити тканиною і поставити в тепле темне місце на добу. Через добу процідити 2–3 рази. Розлити у пляшки і поставити ще на 1–2 дні в холодильник. Квас готовий.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook