П’ять маленьких секретів вирощування смачних помідорів

Дотримуйтеся цих простих порад секретів вирощування - і ваші помідори порадують вас багатим, а найголовніше смачним урожаєм.

Смак і якість помідорів залежать від співвідношення цукрів і кислот. Чим менше кислот і більше цукру, тим вони смачніші. Більшість кислот містяться в соку навколо насіння, тому найсмачніші помідори — щільні і з найменшою кількістю насіння. Ось маленькі секретики вирощування гарного врожаю смачних, солодких помідорів.

  • Багато світла. Помідори добре ростуть там, де отримують багато світла і захищені від холодних вітрів.
  • Правильний полив. Вміст вологи в помідорах має бути високим. Для досягнення найкращих результатів їх потрібно поливати не надто часто, але рясно. Перезволоження небажане — надлишкова вологість призведе до водянистості помідорів.
  • Тепла вода. Уникайте поливу холодною водою, особливо коли температура повітря дуже висока. Використовуйте підігріту на сонці воду, додаючи деякі органічні добрива.
  • Вчасне підживлення.

Наприклад, добре підживлювати помідори дріжджами:

  • Для приготування живильної суміші з дріжджів потрібно налити відстояну водопровідну воду в 3-літрову банку по «плечі».
  • Розвести в невеликій кількості теплої води 100 г пресованих дріжджів.
  • Влити їх в банку, туди ж всипати 100 г цукру. Все перемішати, а потім накрити марлею і поставити банку в тепле місце.
  • Суміш потрібно час від часу збовтувати.
  • Коли закінчиться процес бродіння, треба злити 1 скл. суміші і розвести її в 10 л води і полити городину під корінь по 1 л під кожен кущ. Повторити це через 3 тижні і ще раз через 3 тижні.
  • Сіль і попіл. Досвідчені городники рекомендують підживлювати томати невеликою кількістю цих доступних добрив (1 столова ложка солі і 1 склянка попелу на 10 літрів води). Вилийте 1 літр розчину під кожен кущ. Для цієї ж мети можна також використовувати морську або приправлену морською сіллю воду.
  • Повне дозрівання. Помідори потрібно зривати повністю дозрілими. Чим довше плід буде на кущі материнської рослини, тим більше поживних речовин від неї отримає. Тому дочекайтеся повного дозрівання помідорів, перш ніж зривати їх. Тоді томати точно будуть смачними і солодкими.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook