Ялинка з пряничного тіста. Рецепт імбирних пряників, майстер-клас, схема

Хто сказав, що ялинка неодмінна має бути жива або штучна? Зробіть її їстівною – із тіста для імбирних пряників. Таку ялинку можна зробити кількома способами – усі вони красиві і цікаві. Нехай у вас все гарно і смачно вдається!

Тісто для імбирних пряників

100 г масла, 125 г цукру, по 1 ч. ложці мелених гвоздики, анісу та кориці, 2–3 ч. ложки меленого імбиру, 0,5 ч. ложки солі, 500 г борошна, 250 г меду, 10 г какао, 2 яйця, 10 г розпушувача.

На невеликому вогні, постійно помішуючи, розігріти мед, масло, цукор до повного розчинення. Перемішати всі спеції (гвоздику, аніс, корицю, імбир), сіль, какао і додати все це у медово-масляну суміш. Коли вона охолоне до теплого стану, вбити 1 яйце. Борошно перемішати з розпушувачем і поступово всипати до суміші. Тісто має бути м’яким і податливим, як пластилін. Залишити його на ніч у холодильнику. Розкачати пластом завтовшки 0,5 см і вирізати фігурки. Розкачувати його можна між двома аркушами пергаменту, тоді воно не липнутиме. Зняти верхній аркуш, вирізати формочками фігурки, зайве тісто зняти, і прямо на нижньому пергаменті поставити у піч. Не пошкодиться жоден пряник, і всі будуть ідеальної форми. Випікати хвилин 5–7 хв у розігрітій духовці (200 °С). з такого тіста можна пекти ялинки, будиночки та пряники.

Айсинг для розфарбовування пряників

1 білок, 150 г цукрової пудри, 1 ч. ложка лимонного соку, харчовий барвник.

Збити охолоджений білок, поступово додаючи цукрову пудру, протягом 10 хв (не менше!). Консистенцію регулювати кількістю пудри. Айсинг має литися густою, але цільною цівкою. Відтак додати лимонний сік і збивати ще 3–4 хв. Розділити на порції і підфарбувати харчовими барвниками, розведеними у кількох краплях води або гелевими. Помістити глазур у кондитерський мішечок або пакетик із надрізаним кінчиком і прикрасити остиглі фігурки.

Також можна зробити інші види ялинок. Ось цікаві ідеї:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook