полуниця на грядках

Замість добрива для полуниці – борошно з картоплі

Торік сусіди по дачі залишилися без врожаю полуниці. А кущі цієї господині були всипані ягодами! Бо вона підживила грядки особливими добривом. Безплатним!

Багато господарів уникає використання хімічних добрив на власних присадибних ділянках. Натомість застосовують натуральні добрива та інсектициди. Добре себе зарекомендувало додавання картопляного борошна на грядках з полуницею. Це натуральне добриво, що підвищує родючість ґрунту і збільшує врожай ягід.

Кілька років тому був неврожайний сезон для полуниці. Але навіть за таких вкрай несприятливих умов Наталя Петрівна зібрала гарний врожай полуниці, причому в її сусідів по дачі ягід майже не було. Жінка переконана, що причина гарно врожаю – добриво, яким вона підживила кущі. Вона поділилася своїм досвідом вирощування і підживлення ягід.

«Навесні, обробляючи кущі полуниці, я підживлювала їх картопляним борошном: під великий кущ вносила дві, а під маленький – по одній жмені, а після цього мульчувала», – ділиться жінка.

Картопляне борошно вона готувала із лушпиння: спочатку сушила його на батареї, потім в духовці, після цього пропускала через м’ясорубку. Зберігала це борошно до весни в полотняній торбинці.

«Коли про цей метод підживлення почула від знайомої, чесно кажучи, не повірила, що він працює, – розповідає пані Наталя. – Але вирішила все-таки спробувати: все одно картоплиння викидаю у смітник. Але результат мене дуже порадував! Шкода, що не спробувала підживити інші культури. Раджу всім спробувати – не прогадаєте».

Секрет ефективності добрива у тому, що картопля залежно сорту й умов вирощування містить 11–23% крохмалю, а також жири, органічні кислоти, різні мінеральні солі і вітамін С. Усе це, потрапляючи в ґрунт і контактуючи з мікроорганізмами, підвищує його родючість і збільшує врожай. Тому не варто ні картоплиння, ні інші харчові відходи викидати у смітник. Нехай вони працюють на вас: збагачують ґрунт корисними речовинами і збільшують ваш врожай!

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook