Окрім паски, на Великдень у різних куточках України є свої традиційні страви. Наприклад, подекуди на Пасху обов’язково печуть сирник. Ось один з перевірених рецептів великоднього сирника.
Великодній сирник
- Форма 26 см.
- Сирна маса: 1,5 кг жирного сиру кімнатної температури, 150 г масла кімнатної температури, 250 г цукру (можна коригувати до смаку), 5 яєць, 1 п. ванільного пудингу, 2 ст. ложки манної крупи, 1 п. ванільного цукру, цедра лимона.
- Тісто: 2,5 скл. борошна, 100 г маргарину, 2 яйця, 4 ст. ложки кефіру, 0,5 скл. цукру, 1 ч. ложка розпушувача.
Замісити тісто, викласти на дно форми. Сир перетерти. Яйця збити з цукром, додати решту продуктів, перемішати, викласти на тісто, пекти при 180 ОС приблизно годину. Коли охолоне, залити шоколадом і прикрасити.
Рецепт і фото Dana Sten. Рецепт тіста Лілії Цвіт
Вам також сподобається:
- Кокосовий сирник. Просто, смачно і недорого
- Сирник на тоненькому коржі. Рецепт просять усі знайомі
Post Views: 31