Торт “Пеньок”
Для першого коржа: 2 яйця , 1 скл. (200 мл) цукру, 3 ст. ложки води, 1,5 скл. борошна, 1 ч. ложка розпушувача.
Для другого коржа: 2 яйця , 1 скл. (200 мл) цукру, 3 ст. ложки води, 1 скл. борошна, 0,5 скл. меленого маку.
Для третього коржа: 2 яйця , 1 скл. (200 мл) цукру, 3 ст. ложки води, 1 скл. борошна, 2 ст. ложки какао.
Форма приблизно 27Х30 см.
Яйця з цукром збити, додати воду і знову збити. Всипати борошно і розпушувач, перемішати. Розрівняти на деку, застеленому пергаментом. Пекти до готовності при 180 ОС. Так само спекти три коржі. Пекти коржі мінімум за день до перемазування, щоб вони відійшли. Після випікання охолоджені коржі замотати в плівку.
Кожен корж я розрізаю на три однакових смужки, а потім кожну смужку ще по горизонталі надвоє (щоб вийшло дві тонших). Виходить по 9 смужок розміром приблизно 9Х30 см з кожного коржа.
Крем заварний з 2 п. пудингу (зварити згідно з рецептом на упаковці, охолодити) і 400 г масла. Спершу збити добіла масло, по ложці ввести пудинг. Ще додаю сік половинки лимона.
Зібрати торт. Кожну смужку змастити кремом і скрутити по черзі у рулет: білу коричневу і макову. Коли вже буде важко скручувати, поставити на підложку і продовжувати обкладати навкруги смужками. Торт виходить великим. Верх зарівняти кремом, залити помадкою.
Рецепт і фото Анни Копцюк