Сироп на будь-який смак. До млинців, фруктів, напоїв

Звісно, можна купити готові сиропи, але вони дуже дорогі і хімічні. Краще приготувати сироп своїми руками із натуральних складників. Такий і дітям можна! 

Сироп

1 скл. цукру (ліпше взяти коричневий), 1 скл. води.

  • Всипати цукор у маленьку каструльку з важким дном. Налити туди ж склянку води. Увімкнути несильний вогонь і помішувати доти, доки цукор розчиниться.
  • Напохваті треба мати кулінарний пензлик: вмочуйте його в гарячу воду й видаляйте зі стінок каструлі цукор, що кристалізується.
  • Додати той ароматизатор, який любите: свіжу м’яту, лимонну чи апельсинову цедру, паличку кориці, імбир…
  • Перестаньте помішувати сироп, збільшіть вогонь – хай покипить хвилин зо п’ять.
  • За цей час сироп трохи випарується і стане густим.
  • Зняти його з вогню, додати (для дорослих) трохи рому чи коньяку, або ж апельсинового соку, розмішати й охолодити.
  • Зберігати у закритій банці в холодильнику.

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook