Сирник “Квіти України” – як торт, але ще краще!

Сирник може бути розкішним десертом! Особливо, коли він такий – з маковим коржем, курагою і вишнями під меренгою та ніжним заварним кремом.

Сирник “Квіти України”

  • Тісто: 200 г маргарину, 2 ст. ложки сметани, 2 жовтки, 1 п. ванільного цукру, 1 п. розпушувача, 300 г борошна.

Тісто замісити, розділити на 3 частини. Зробити 3 коржі:

  1. На 1 корж викласти: 2 яйця + 1 скл. цукру + 3 ст. ложки крохмалю + 1,5 скл. меленого маку (усе збити в блендері).
  2. На 2 корж викласти: 4 білки + 1 скл. цукру + 4 жовтки + 800 г меленого сиру + 200 г різаної кураги + 2 ст. ложки крохмалю + 1 тертий лимон (білки збити з цукром, жовтки вимішати з сиром, змішати білки з сиром, додати курагу, крохмаль і лимон).
  3. На третій корж викласти: вишні або чорнослив + 2 білки збиті з цукром (2 ст. ложки).

Спекти 3 коржі.

  • Крем: 2 яйця збити з 1 скл. цукру + 2 ст. ложки борошна + 300 г молока, заварити (можна додати 1 ст. ложку крохмалю), коли вистигне додати 300 г масла, сік 1 лимона і 1 ложку спирту або коньяку.

Перемазати коржі і поставити в холодильник на добу.

Рецепт і фото Світлани Сороки

Радимо також перевірені рецепти сирників без випікання:
 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook