Спеції до кави? На здоров’я!

Аби нейтралізувати негативний вплив кофеїну, до кави радять додавати молоко, дрібку солі та цукру, а також спеції.

ЧОРНИЙ ПЕРЕЦЬ стимулює травну систему, покращує обмін речовин виводить токсини. Його рекомендують додавати до кави по 1–2 горошини під час заварювання. Багатьом смакує кава із додаванням меленого чорного перцю або суміші перців.

КАРДАМОН діє заспокійливо, зміцнює шлунок, знижує ризик тахікардії та підвищення тиску. Його рекомендують додавати до кави у вигляді порошку. Він надає напою особливого аромату.

ГВОЗДИКА стимулює кровообіг і знижує кров’яний тиск. Додайте у гарячу каву один бутон гвоздики і дайте настоятися.

КОРИЦЯ покращує травлення, нормалізує роботу шлунка і кишківника, активізує роботу нирок і печінки. Під час приготування до кави можна додати порошок кориці або цілу паличку, просто опустивши її у рідину.

ІМБИР тонізує, сприяє тамуванню болю, стимулює роботу шлунково-кишкового тракту. При варінні кави можна додавати трохи порошку імбиру або маленький шматочок свіжого кореня.

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook