Соус “Сацебелі”. Готую щороку подвійну порцію – і все з’їдаємо!

Куди там кетчупу до домашнього соусу "Сацебелі"! Ми його їмо практично з усіма видами м'яса і макаронами, бо смачно і ніякої хімії. Звісно, це не оригінальний грузинський рецепт, зате усім рідним він подобається.

Соус “Сацебелі”

5 кг помідорів, 10 шт. болгарського перцю, 3 цибулини – усе змолоти, варити 30 хв. Зцідити 0,5 л соку, відставити. У каструлю додати: 0,5 ч. ложки меленої гвоздики, о,5 ч. ложки меленого мускатного горіха, 1/4 ст. ложки чорного перцю, 1/5 ст. ложки червоного перцю, 15  г приправи хмелі-сунелі, 150 г часнику (видушеного), 2 пучки петрушки (порізати), 250 г оцту, 450 г цукру, 2,5 ст. ложки солі. Варити 1 год під кришкою. До соку (який відцідили напочатку) додати 3 ст. ложки крохмалю, розмішати, влити тонкою цівкою у соус, помішуючи його. Варити ще 10 хв, розлити у стерильні банки, закрутити.

Рецепт Любові Данилюк

Спробуйте також приготувати:

Сацебелі зі слив на зиму. Суперовий соус до м’яса!

Мій кетчуп – просто супер! Дуже смачний, бо додаю секретний інгредієнт

 

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook