Солона карамель
100 г цукру, 50 г масла, 180 г вершків (не менше 30% жирності), дрібка солі.
Цукор карамелізувати на сухій гарячій сковороді або в каструлі з товстим дном до золотисто-коричневого кольору (я більше люблю сковороду, хоча перші рази робила в каструльці). Одночасно в іншій каструлі розігріти вершки та масло до кипіння, гарячим вилити у карамелізований цукор та варити до загустіння. Посолити за смаком. Увага! Перемішувати лопаткою чи ложкою не можна ні цукор, ні карамель! Лише хилитати сковороду зі сторони в сторону.
Може статися, що карамелізований цукор згорить. Це не страшно, сковорода досить легко відмивається гарячою водою. Можна також цю карамель робити без солі.
Готувала і фотографувала Наталія Хітсова
Post Views: 21