шоколадний медівник

Шоколадний медівник із печивом і сметанним кремом

Неймовірно смачний пляцок і дуже красивий у розрізі. Замість одного коржа - печиво савоярді (його можна спекти в домашніх умовах).

Шоколадний медівник

  • Деко 20×35 см.
  • Для коржів: 80 г вершкового масла, 100 г меду, 130 г цукру, 1 ст. ложка соди (без гірки), 400 г борошна, 2 яйця, дрібка солі, 20 г какао-порошку.

Приготування коржів

У каструлі з товстим дном з’єднати вершкове масло, мед і цукор, підігрівати до повного розчинення, зняти з вогню, додати соду, перемішати й дати охолонути, потім додати яйця, сіль, перемішати до однорідності, додати какао і знову перемішати, порціями додати просіяне борошно, замісити тісто спочатку лопаткою, потім руками, поставити тісто в холодильник на 30 хвилин, розділити на дві частини, розкачати кожну до розміру деко, випікати при 180°C приблизно 8 хвилин, поки коржі теплі, обрізати краї, а обрізки подрібнити на крихту.

  • Для крему: 2 яйця, 150 г цукру, 10 г ванільного цукру, 70 г крохмалю, 600 г сметани, 200 г вершкового масла.

Приготування крему

До яєць додати цукор, ванільний цукор і крохмаль, перемішати до однорідності, додати сметану, перемішати, поставити на вогонь і варити до загустіння (до появи перших бульбашок), накрити крем і дати охолонути. Збити масло, потім заварний крем, поступово додати заварний крем до масла, збивати до кремової консистенції. Крем розділити на дві частини, трохи залишити для верхнього шару пляцка.

  • Додатково: 200 г печива савоярді, 150 г варення (наприклад, чорничного), розбавити варення водою до рідкого стану.

Збирати пляцок

Викласти медовий корж, покрити половиною крему, викласти печиво, попередньо змочене у варенні. Нанести другу половину крему (для зручності можна використовувати кондитерський мішок), закрити другим коржем. Верх покрити кремом і посипати крихтою, за бажанням прикрасити пляцок.

Рецепт і фото – Erika Oszuszki

Радимо також приготувати:

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook