Шоколадні пряники “Трюфельні”
200 мл молока, 200 г цукру, 350 г борошна, 35 мл олії, 50 г какао, 15 г розпушувача, 1 жовток, дрібка солі.
У дуже гаряче молоко (але не доводити його до кипіння!) всипати цукор і третину борошна, ретельно розмішати, щоб не було грудочок, дати охолонути. В охололе тісто додати олію, какао, дрібку солі і розмішати, додати решту просіяного з розпушувачем борошна. Тісто спешу замісити ложкою, а потім руками, досипаючи борошно. Коли стане еластичне, на столі, припудреному борошном, розкатати пласт завтовшки 1 см, вирізати кружечки. Або формувати руками кульки і розплескувати їх. Випікати на пергаменті при 180 ОС приблизно 12 хв до сухої зубочистки. Готове печиво можна покрити глазурю (збити 1 білок зі 150 г цукрової пудри і кількома краплями лимонного соку). У тісто також можна додати дрібно перемелені волоські горіхи та апельсинову цедру – буде ще смачніше.