варення з шишок

Щороку у травні закриваю варення із зелених соснових шишок. Незвичайне, смачне і корисне

Я кілька разів подорожувала по Карпатах. І там побачила незвичайне варення із шишок. Кажуть, воно дуже корисне! У місцевих жителів я випитала рецепт і тепер таке варення готую сама.

Ми звикли, що варення готують з ягід або фруктів. Але якщо ви бували у Карпатах, то точно бачили там незвичайне варення з шишок. Вам теж цікаво, як його готувати? Тоді зберігайте рецепт!

Варення із шишок

  • Шишки (молоді, щоб легко різалися ножем), цукор.

Шишки засипати в емальовану каструлю і налити води на 1,5 см вище рівня шишок. Прокип’ятити 20 хв і настоювати добу при кімнатній температурі. Настій буде зелений. Шишки дістати, а до настою додати цукор із розрахунку на 1 л настою 1 кг цукру. Варити не менше 1,5 год в емальованій каструлі. Розлити у гарячі стерильні банки і закрутити.

Читайте також:

 

Поділитись у:

Читайте також:

Ми у Facebook