Салат з огірків на зиму “Простий”
Інгредієнти: 1 кг великих огірків, 1 цибулина, 1 головка часнику, 120 г томатного соусу, 400 мл води, 50 мл нерафінованої соняшникової олії, 50 мл оцету, 50 гр цукру, 1 ч. л. солі.
Огірки ретельно помити. Цибулю і часник почистити, теж помити. У огірків зрізати кінчики і нарізати кільцями близько 0,3-0,5 см. товщиною. Часник нарізати шматочками. Цибулю порізати шматочками (не дрібно).
Підготувати маринад. У каструлі змішати: воду, томатний соус, соняшникову олію, цукор і сіль. Потрібен саме соус, а не томатна паста! Вони абсолютно різні за смаком і консистенції. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Потім викласти в неї цибулю і огірки, перемішати. Після того, закиплять – варити 5 хв. В останню чергу додати часник і влити оцет. Акуратно перемішати і кип’ятити ще 2 хв. За бажанням можна додати кілька горошин чорного перцю.
Розкласти по стерильних баночках і закрутити. Обов’язково закутати до повного охолодження! З 1 кг огірків виходить 3 баночки по 0,5 л.